Оптимальна стратегія інвестування в криптовалюту

Час прочитання: 7 хвилин

«Сьогодні я розповім вам про просту, але ефективну стратегію для нарощування вашого криптопортфеля. Застосовувати її може навіть початківець. Потрібна лише дисципліна. Обов’язково виконайте практичне завдання наприкінці статті. Це одна із фундаментальних тактик нашої навчальної програми».

P.S: Коли запитують «Коли краще купувати крипту?» просто надішліть їм цю статтю.

Як використати стратегію усереднення доларової вартості (DCA)?
Для побудови криптопортфеля необхідно: купувати криптовалюту. Але коли це робити? У цій статті отримаєте відповідь.
Ціль: впровадити стратегію усереднення доларової вартості.
Рівень навичок: початківець та вище.
Тимчасові витрати: 1 година.
Результат: освоєння базової навички зі збільшенням особистого криптопортфеля.

Коли купувати?
Основа навчальної програми Bankless — накопичення криптовалюти. А як це робити?
Чи варто:
«Купувати на «відкатах»
«Малювати лінії на цінових графіках»
«Намагатися визначити дно ринку»
«Йти ва-банк прямо зараз»
По всіх пунктах відповідь одна: «Ні»

Є кращий метод. З його допомогою ви збільшите свій дохід та збережете нерви. Він називається усередненням доларової вартості (англ. Dollar-Cost Averaging). Далі просто DCA
Навчимось його використовувати та розробимо план із практичного застосування. 

Що таке усереднення доларової вартості (DCA)?
DCA у крипті працює так: суму, яку інвестуємо в крипту, наприклад, $9.000. Вибираємо відрізок часу та регулярність покупок, наприклад, щотижня протягом року. Ви постійно дотримуєтеся графіка покупок. Це все!
Користуватись стратегією — просто. Наприклад, купуємо ВТС та ETH на суму 173 долари щонеділі о 20:00 протягом року. Через рік ви «зарядите» всю початкову суму. 
DCA гарантує, що ви отримаєте середню ціну за останні 52 тижні. Ви ніколи не купите дуже дорого або дуже дешево, згладивши цим волатильність

Принцип роботи DCA.

Змінити змінну
Можна змінювати суму, часовий відрізок та частоту на власний розсуд. Сума залежить від того, який відсоток капіталу хочете виділити на інвестиції в криптовалюту. Якщо не брати на себе ризики,
1-5% буде достатньо. Здатні на більший ризик, можна виділити 5-20%. Є люди, які тримають 50% свого капіталу в крипті.
Над тимчасовим відрізком варто подумати. Якщо він виявиться надто коротким, є ризик опинитися під впливом короткострокового, локального тренду. Занадто розтягнутий, можете упустити потенціал зростання. Зазвичай орієнтуються на період у районі
6-12 місяців, іноді довше. На дистанції менше ніж 3 місяці DCA буде неефективним. 
Ринкові цикли на криптовалютному ринку стають довшими, у Bankless рекомендують відрізок на
12 місяців. Щодо частоти, купувати щотижня, але можна і раз на два тижні. Головне робити це регулярно.

Не ускладнюйте
Сказане вище здається надто легким? Чудово! У цьому суть. Основна помилка інвестування лежить у сфері психології. Інвестори намагаються знайти «ідеальну стратегію», але насправді керуються своїми емоціями: то купують на верхах, то в страху продають біля самого дна.
Люди думають, що не схильні до когнітивних упереджень, але це лише уявний імунітет, який теж є ментальною пасткою. Насправді люди схильні до стадного інстинкту і можуть приймати жахливі рішення в умовах підвищеної волатильності на ринку.
Немає потреби використовувати хитромудрі торгові стратегії. Достатньо бути дисциплінованим. Стратегія DCA — це обхідний шлях. За допомогою якого не потрапляєте в пастку логічних спотворень. У програмі навчання Bankless рекомендується: усереднення доларової вартості.

Використання DCA при отриманні зарплати
DCA використовують не лише для інвестування великих сум. Застосовувати стратегію при регулярних надходженнях грошей простіше. 
Визначте відсоток зі своєї зарплатні чи іншого виду доходу для інвестування у крипту. Купуйте щоразу, коли отримуєте гроші. 
Використання DCA для отримання зарплати — це дисциплінований спосіб поетапного переходу зі старої фінансової системи в нову. 
Універсальні варіанти для нашого регіону. Binance — окрім доларів та євро підтримує депозити у гривнях. 
Kuna — підходить для регулярних покупок криптовалюти: ВТС та ETH.

Висновок
Не варто купувати на «відкатах» або читати графіки чи намагатися вирахувати де буде дно ринку. Можна використовувати DCA. Не відкидайте цю стратегію через її простоту. Головне пам’ятайте, що найскладніше в ній залишатися дисциплінованим та дотримуватися плану.
Ми не можемо емоційно реагувати на ринкову волатильність та змінювати курс свого руху. Довіряти своєму «внутрішньому чуттю»? Воно нас обманює. Дотримуйтесь наперед визначеного плану. Це може бути важко. Але ви у Bankless не самі.

Практичні завдання
Пропишіть та почніть виконувати план інвестування за стратегією DCA для великої суми (якщо вона у вас є) або під час отримання зарплати (не пропускайте цей ключовий момент).

Заповнюємо Куб Навичок
Застосування стратегії усереднення доларової вартості, ви підвищуєте свій рівень розуміння грошового шару. Використання DCA для отримання зарплати — базова тактика нашої програми. Користуйтесь нею! 

❤️ Підписуйся на Instagram: анонс подій та короткі новини зі світу криптовалют.
❤️ Підпишись на Discord: тут отримаєш допомогу або пораду від однодумців.

Оригінал: How to dollar-cost average into crypto


Наступна стаття: Що краще BTC чи ETH?

Попередня стаття: ETH i BTC - криптовалюти, які мають значення.


Це інформаційний блог, який носить виключно навчальний характер. Не є порадою щодо інвестування чи закликом купити чи продати будь-які активи чи прийняти будь-які фінансові рішення.

Коментарі