Що таке стабільні криптовалюти?

Час прочитання: 3 хвилини

Стабільна криптовалюта (Stablecoin) — цифрова валюта, яка прив’язана до «стабільного» резервного активу, такого як долар США або золото. Стабільні валюти призначені для того, що уникнути різкого зниження або підвищення цін на ринку. Так звана волатильність.

Стабільні криптовалюти об’єднують криптовалюту з фіатними грошима, гроші якими ми користуємось. Ціна прив’язана до резервного активу, такого як долар США або золото. Це різко знижує підвищення або спад на ринку, у порівнянні з біткоїном. Stablecoin + фіатні гроші = цифрові гроші, які краще підходять до повсякденної торгівлі та здійснення переказів між біржами.

Поєднання стабільності традиційних з гнучкістю цифрових активів виявилося надзвичайно популярною ідеєю. Мільярди доларів втекли у стабільні криптовалюти, такі як USD Coin (USDC), оскільки вони стали одними з найпопулярніших способів зберігання та торгівлі цінністю в криптоекосистемі.

Чому стабільні криптовалюти важливі?
Наприклад стабільна криптовалюта USDC забезпечена активами, номінованими в доларах, які мають принаймні таку ж справедливу вартість, як і USD(долар США), що знаходяться в обігу на окремих рахунках у регульованих фінансових установах США. Такі рахунки публічно перевірені незалежною бухгалтерською фірмою. 

Більшість стабільних монет працюють на блокчейні Ethereum, USDC в тому числі. Стабільні криптовалюти вільні від волатильності незалежних криптовалют, але є властивості, які вони успадкували від них.
👉 Стабільні криптовалюти відкриті, глобальні та доступні будь-кому в інтернеті 24/7.
👉 Вони швидкі, дешеві та безпечні для передачі.
👉 В цифровому вигляді є рідними для інтернету та програмуються

Що можна зробити зі стабільною криптовалютою?

Мінімізуйте волатильність.
Вартість біткоїна та ефіра сильно коливається –– іноді щохвилини. Актив прив’язаний до стабільної валюти, може дати покупцям і продавцям впевненість, що вартість їхніх токенів не зросте або не впаде непередбачувано в найближчому майбутньому.

Торгувати або зберігати активи.
Для стабільної криптовалюти не потрібний банківський рахунок її легко можна перевести. Вартість стабільної криптовалюти, такої як USDC можна легко розсилати по всьому світу, навіть у місця, де долар США важко отримати або де місцева валюта нестабільна.

Заробляти відсотки.
Зі стабільними криптовалютами простіше заробити більші відсотки, ніж пропонує банк

Переказуйте гроші дешево.
Були випадки коли люди відсилали USDC на суму до мільйона доларів з комісіями за переказ менше одного долара.

Відправляйте за кордон.
Швидка обробка та низька комісія за трансакції робить стабільну криптовалюту хорошим вибором для надсилання грошей у будь-яку точку світу.

Знайомство зі stablecoin допоможе у майбутніх досягненнях.
Успіхів!

Це інформаційний блог, який носить виключно навчальний характер. Не є порадою щодо інвестування чи закликом купити чи продати будь-які активи чи прийняти будь-які фінансові рішення.

Коментарі