Куб навичок Bankless

Час прочитання: 7 хвилин

Кожна програма тренувань містить свою методику навчання. Bankless куб навичок — наша. Карта для розуміння, де ми знаходимося і що нам потрібно робити далі.

Куб навичок
Модель, яка допоможе підвищити рівень фінансових навичок. Вона проста й ефективна.


Ми будемо звертатися до нього під час всієї програми. Це модель криптовалютної системи. Карта навичок, які потрібно розвивати. Більшість тактик і стратегій програми поміщаються в одну з коробок.

Я поясню — почнемо з цілей під дном куба.

Криптобагатство і майстерність.
Bankless для тих, хто вірить, що криптовалюта — це гроші майбутнього. Для тих хто вірить є дві основні цілі:

1. Максимізувати свою криптовалюту.
2. Стати Bankless джедаєм.

Це означає досягти такого рівня компетентності у використанні відкритих фінансів, щоб здійснювати будь-які фінансові операції без посередництва з боку банків та електронних платіжних систем. Людина, яка має абсолютний контроль над своїми фінансами, це і є Bankless джедай.

Візьміть до уваги, я сказав: «Максимізувати криптовалюту». Це означає, що багатство у криптовалютних грошах, а не у фіатних. Збільшуючи кількість ETH і BTC, які у тебе є, не обов’язково збільшувати свій USD.

По-друге, стати Bankless джедаєм означає володіти кожною коробкою у кубі. В кожного різні причини опанувати ці навички:

❍ Ти віриш в кращу фінансову систему для світу.
❍ Ти тут заради технології.
❍ Ти тут бачиш можливість для заробітку.

Будь-яка причина — це добре. Завдяки своїй причині ти працюєш над собою, щоб стати Bankless джедаєм.

Криптогрошова система
Базовий шар куба — гроші. Рівень вище — банки та протоколи. Між ними гаманці. Банки та протоколи дають грошовій системі дієслова: зберігати, позичати — те, що кожний робить з грошима. Куб працює паралельно із застарілими фінансами. Пройдемося по ньому.

Гроші
Грошовий шар на кубі формує сховище цінностей криптовалютної системи. Резервні валюти. Ліквідність. Для нас найважливішими активами на цьому рівні є товарні гроші не центрального банку, такі як BTC і ETH, а не стабільні монети з фіатною підтримкою, такі як USDT або USDC, але обидва типи включені тут.

Банки
Централізовані фінансові установи у криптовалюті. Банк служить мостом, яким можна перебратися з традиційної фінансової системи в систему криптовалют. Можна назвати їх криптобанками. Вони структуровані як традиційні банківські компанії та фінансові технології. Криптобанком являється Coinbase, BitMex, BlockFi, Binance та інші.

Протоколи
Грошові протоколи — це нова інновація, доступна на платформі Ethereum. Як і банки, вони також надають грошові дієслова, але роблять це через код, а не через зберігання. Замінюють банківські функції протоколами. Вони є недозволеними, децентралізованими суспільними благами. Серед них: Maker, Uniswap, Compound.

Між цими рівнями знаходяться гаманці, які зберігають гроші та допомагають вам взаємодіяти з банками та протоколами. Це підводить нас до дієслів.

Грошові дієслова
  Грошові дієслова — це те, що криптогрошова система допомагає вам робити з вашими грошима. Як і у застарілих фінансах, ви можете:
👉 Зберігати — тримай гроші для збереження.
👉 Кредитувати — отримайте прибуток, позичаючи свої гроші протоколам або банкам.
👉 Отримувати кредит — платіть відсотки за користування грошима позиченими в протоколах і банках.
👉 Стейкати — особливий випадок позики. Позичає гроші протоколу для підтримки мережі та для отримання прибутку.
👉 Витрачати — використовуйте гроші, щоб заплатити за щось.
👉 Заробляти — робіть щось цінне, щоб отримати додаткові гроші.
👉 Торгувати — обмінюйте гроші на щось цінне.
👉 Ставки — ризикуйте та заробляйте гроші, робити ставку (враховуючи підвищення або зниження ціни на будь-який актив).

У криптовалюті є спосіб все це робити через криптобанк або грошовий протокол. Ми охопимо обидва.

Ми будемо працювати, щоб опанувати ці дієслова. Навички відкритого фінансування, які можна розвинути тут. Вони можуть принести дивіденди в майбутньому, коли світ прийме та перейде на криптовалюту. Є одна остання область, над якою ми будемо працювати в програмі.

Навички безпеки та оподаткування
Безпека та податки — це планове обслуговування. Речі, які повинен робити кожний, таке саме як чистити зуби кожного дня. Хороша гігієна заощадить тисячі. Безпека у криптовалюті зводиться до управління ключами.

Про податки
Перше правило: ми їх платимо. Завжди. Це не програма для ухилення від сплати податків.
Друге правило: ми уникаємо їх, коли це можливо. У довгостроковій перспективі, є варіант оптимізації податків, яких немає у трейдерів. Розуміння оподаткування допомагає приймати розумні рішення, які оптимізують криптобагатство.

Підсумок
Куб навичок — наша карта.

Мета: максимізувати криптобагатство та навчитися обходитися без банків.

Метод: виробити навички та стратегію поведінки з цією грошовою системою. Системою, де в основі лежить криптовалюта. На них побудовані криптобанки та протоколи, які допомагають у досягненні фінансових завдань та цілей.

Bankless допоможе вийти на новий рівень.

Дії
Збережи зображення з Кубом. Це мапа твого розвитку. 
Підпишись на наш веб  та Discord-канал BanklessUA.

Оригінал: The Bankless Skill Cube

Наступна стаття: Ефір та Біткоїн - єдині криптовалюти які мають значення

Попередня стаття: Bankless Вступ



Це інформаційний блог, який носить виключно навчальний характер. Не є порадою щодо інвестування чи закликом купити чи продати будь-які активи чи прийняти будь-які фінансові рішення.

Коментарі